Mitt yngsta barnbarn Jacob är fem år. Han och hans familj bor i Dresden så vi ses inte så ofta som vi borde. Men när vi träffas brukar Jacob och jag ofta rita och måla tillsammans.

I år har Jacob fått en cykel och lärt sig cykla. Så när dom nyligen var hos mig föreslog jag att han skulle rita sin cykel. Den här underbara lilla teckningen blev resultatet: Många vuxna som ser den här teckningen skulle börja undervisa: ”Så ser inte ramen på en cykel ut! Så många ekrar har inte hjulen!”

Men dom som reagerar så har inte förstått vad en barnteckning är. Den är en berättelse. När Jacob ritade fler och fler ekrar var det för att hjulen skulle snurra runt, runt. Lika med pedalerna, man kan riktigt se hur han trampar. Handbromsen är noga ritad, det är ju så härligt att bromsa med den. Och tittar man noga kan man se att baklampan lyser!

Picasso sa: ”Varje barn är en konstnär. Det svåra är att förbli en konstnär när man växer upp!”